Novo Amor + Anna Leone

Oct 31, 2018     Paradiso Noord, Tolhuistuin     Amsterdam, NL

Band Line-up


Details


Date:
October 31, 2018
Venue:
Paradiso Noord, Tolhuistuin
Location:
Amsterdam, NL
Notes:

31-10-2018: Novo Amor + Anna Leone

Naar mijn mening is Novo Amor een ondergewaardeerde artiest in de wereld. Ten eerste dus een dikke aanrader voor iedereen die van Bon Iver houdt!
Ten tweede, Anna Leone. In Paradiso Noord staat ze dan helemaal alleen op het podium met een gitaar en haar tedere stem, prachtig. De simpele gitaar riedeltjes houden je in een soort trance en dit was wel ongeveer het perfecte voorprogramma voor Novo Amor, erg goed gedaan. Ze heeft wat ruws in haar stem maar haar kopstem geeft toch rillingen over je rug, een half uur lang intens genieten.

Dan kwam Novo Amor op. Openen met Emigrate schudt iedereen even wakker en de zaal was muisstil aan het genieten, zonder ook maar iemand met een mobiel in de handen te zien! Ik wist niet dat dit anno 2018 nog mogelijk was, maar zij flikten het. De viool en soundboard die ze mee hadden vloeiden erg mooi over in de dromerige kopstemmen van Ali John Meredith-Lacey en Ed Tullett. Met plantversiering op het podium waande je je in een sprookje, lettelijk. Van tevoren had ik wat twijfels of ze ook zo zuiver live zouden zingen als op plaat, maar live kwam alles nog beter tot zijn recht. Er waren wat probleempjes met de stekkers en dit werd akoestisch opgelost, wat ook mooi was te zien dat dit lukte.

Naar mijn mening was dit een van de beste shows voor zo'n rustige alternatieve band die ik ooit heb gezien, en zou het thuis horen in een theater, maar je kan niet alles hebben helaas. De intieme setting van Paradiso Noord deed trouwens ook een hoop.
Als ik het op een festival zou zetten, dan graag op BKS volgend jaar!

rating: 9/10

Setlists


Loading setlists...

Videos


No videos have been added

Photos


No photos have been uploaded
Seen By:
 Rudy190
Comments & Reviews:

Sign Up or Login to comment.